Властите на Бахамските острови обявиха, че до момента жертви на урагана

...
Властите на Бахамските острови обявиха, че до момента жертви на урагана
Коментари Харесай

Дориан взе 30 жертви на Бахамите

Властите на Бахамските острови оповестиха, че до момента жертви на урагана Дориан са станали минимум 30 души, заяви по американската телевизия Си Ен Ен министър председателят на островната страна Хюбърт Минис.

Той сподели още, че локални авиопревозвачи дават на някои поданици на островите безвъзмездни билети, с цел да могат да изоставен зоната на бедствието.

Минис заяви, че от Съединени американски щати е пристигнала избавителна група от 60 души и че без задграничната помощ жертвите са щели да бъдат доста повече.

По последни данни на националния център за наблюдаване на ураганите в Съединени американски щати, Дориан се намира на към 95 километра южно от американския крайбрежен град Уилмингтън, щата Северна Каролина и се движи в североизточна посока със скорост 4,4 км/час. Максималната скорост напразно е повече от 44,7 м/сек.

Прогнозите плануват през днешния ден Дориан да е по крайбрежието на Северна Каролина,съпроводен с бурни ветрове, проливни дъждове и риск от наводнения, съобщи Франс прес.

На студенти от Бахамските острови, потърпевши от урагана, се оферират безвъзмездни общежития и образование в университет в американския щат Вирджиния, съобщи Асошиейтед прес.

Хамптън юнивърсити разгласи през вчерашния ден, че студенти от университета на Бахамските острови може да учат гратис през есенния учебен срок.

В момента Дориан се движи към Източния бряг на САЩ като вихър от второкласен. Очаква се в идващите дни да стартира да губи мощ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР